Nationale Hennessy Gastvrijheidprijs

#

Alle berichten

Hennessy

Zondag 6 en maandag 7 april organiseren de G7 (de toonaangevende culinaire samenwerkingsverbanden) en Moët Hennessy de dertiende editie van de Nationale Hennessy Gastvrijheidprijs in de indrukwekkende Spiegelzaal van het InterContinental Amstel Amsterdam.

De proeve van bekwaamheid vindt verdeeld over twee dagen plaats. Op zondag het  theoretische gedeelte en maandag de praktische proef. Van ieder samenwerkingsverband zal een jong talent onder begeleiding van een ervaren coach strijden om de prestigieuze Nationale Hennessy Gastvrijheidsprijs.

Gastheren en gastvrouwen verdienen meer aandacht, zo is sinds 1999 hét uitgangspunt van de wedstrijd. De arbeidsmarktcijfers laten al jaren zien dat er behoefte is aan behoud van én een nieuwe generatie professionele gastheren en gastvrouwen in de Nederlandse horeca.  Een echte gastheer heeft kennis van de keuken en de wijn, spreekt zijn talen, voelt de behoefte van een gast perfect aan en is sfeerbepalend voor een restaurant.
Hier maakt ieder gastronomisch samenwerkingsverband van de G7 zich sterk voor.

De G7 bestaat uit Alliance Gastronomique, Châteaux et Résidences Gastronomiques, Fine Eastern Restaurants, Les Jeunes Restarauteurs d’Europe Nederland, Les Patrons Cuisiniers, Relais Restaurants en Selected Indonesian Restaurants.

Een deskundige jury, bestaande uit de voorzitters van de zeven verbanden, Bob Bron (algemeen directeur Moët Hennessy Nederland) en ere-lid Maurice Hennessy van het gelijknamige cognac-huis, beoordeelt de kandidaten.  Het winnende talent zal samen met zijn of haar coach een studiebezoek brengen aan Hennessy’s befaamde Château de Bagnolet en ontvangt de wisseltrofee, een uniek beeld van kunstenaar Lou Thissen.

Bekijk ook:

Lazy Sunday

Lazy Sunday

Ze komen er weer aan: een paar heerlijke zondag middagen. Genieten van heerlijk eten en fijne live...

read more
Winter BBQ

Winter BBQ

Net terug van wintersport of hebben jullie het nog tegoed? Hou het winter(sport) gevoel vast met...

read more